Naslovnica Život Mostarka u “zaključanoj” Italiji: Do Dana žena sve je bilo donekle normalno…

Mostarka u “zaključanoj” Italiji: Do Dana žena sve je bilo donekle normalno…

758
Dora Vidović

Mostar — Mostarka Dora Vidović, studentica Međunarodne politike na ‘Ca Foscari’ u Veneciji, svjedočila je za portal Direktno.hr o situaciji u Italiji i haosu prouzrokovanom izbijanjem koronavirusa.

“Nisam imala proglašenu karantenu, da sam morala ići u nju, jer nisam imala ni simptome. Dd jučer sam u samoizolaciji i ja prva nisam shvaćala da je tako loše do sinoć, kad je proglašena crvena zona u cijeloj Italiji. U Veneciji je još i dobro, ali je ostatak Italije kritiča”, govori Dora.

Ističe da se haos “osjeti po cijelom gradu te da veće tvrtke i trgovine vikendom uopće ne rade”.

“Do Dana žena je sve bilo donekle normalno, ali je sada donesena odluka da se radi do 18 sati, možeš popiti kavu, otići na ručak, ali moraš držati distancu od ljudi minimalno jedan metar. Ako imaš ikakve simptome moraš imati masku i izlaziti samo ako je iznimno važno. Pred trgovinama su ogromni redovi, u bolnicama nema mjesta, po trgovinama u redovima puštaju jedno po jedno… Do 18 sati sve radi normalno, a nakon toga samo dežurne ljekarne. Vikendom su sve veće tvrtke zatvorene. Sad su čak to produžili i na petak i ponedjeljak”, kaže Dora Vidović.

Cijeli tekst je na ovom LINKU…

(StarMo)