Naslovnica Život Mostarcu pritvor zbog prodaje kokaina

Mostarcu pritvor zbog prodaje kokaina

573
Tužilaštvo HNK; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Adisu Buriću zvanom “Burke” iz Mostara određen je jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, izvijestilo je u ponedjeljak Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u Mostaru.

Burić, inače višestruki povratnik, sumnjiči se da je tokom novembra i decembra 2019. godine i januara 2020. godine na području HNK, dok se nalazio na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Mostar, tako što je koristeći dopuste-izlaske na slobodu iz zatvorskih prostorija, nudio na prodaju opojnu drogu kokain po cijeni od 50 eura za jedan paketić (oko 0,5 grama), saopšteno je iz Tužilaštva HNK, prenosi Fena.

On je 3. decembra 2019. godine na području općine Jablanica, na parking prostoru ispred ugostiteljskog objekta “Maksumić”, prodao 21 proziran pvc paketić (9,179 grama) bijele praškaste materije (kokaina), za novčani iznos od 1.000 eura.

Također je 21. decembra 2019. godine na području općine Jablanica, u ugostiteljskom objektu “Maksumić”, prodao 32 prozirna pvc paketića (12,694 grama) bijele praškaste materije (kokain), za novčani iznos od 1.500 eura.

Krajem januara 2020. Burić je u Mostaru, u mjestu Vrapčići, na parking prostoru T.C. Bingo, neovlašteno držao radi prodaje četiri paketića umotana u pvc prozirni najlon u kojem se nalazilo po 20 manjih paketića, ukupno 80 paketića, te pet manjih paketića umotanih u prozirnu pvc foliju sa sadržajem bijele praškaste materije koja sa svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Zbog bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi bio na slobodi, mogao ponoviti krivično djelo, Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim osnovano i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom.

Kantonalno tužilaštvo HNŽ-a, u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA) nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, navode iz Tužilaštva.

(StarMo)