Naslovnica Sport Mostarcu nagrada Evropskog olimpijskog komiteta

Mostarcu nagrada Evropskog olimpijskog komiteta

97
Marijan Kvesić (lijevo)

Sarajevo — Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić dobitnik je prestižne nagrade “Evropski olimpijski vijenac” koju dodjeljuje Evropski olimpijski komitet (EOK).

Dobitnika te prestižne nagrade izabrao je Izvršni komitet EOK-a, a Kvesića su predložili Predsjedništvo OKBiH i Izvršni komitet OKBiH. Nagrada je dodijeljena “za izvanredne zasluge u korist promocije sporta u svojoj zemlji, te doprinosu unaprijeđenja saradnje između evropskih NOK-ova”.

Istaknuto je da nagrada predstavlja veliko priznanje aktuelnom predsjedniku Olimpijskog komiteta BiH, ali i članovima Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH, Izvršnom komitetu Olimpijskog komiteta BiH, te cijeloj bh. olimpijskoj porodici.

Kvesić je naveo da je to nagrada za njegovu predanost Olimpijskom pokretu 25 godina u kontinuitetu, ali i priznanje za mnoge projekte koje je Olimpijski komitet BiH uspješno realizovao s ciljem promocije olimpijskih vrijednosti, prijateljstva, poštovanja i izvrsnosti gdje su sportisti uvijek bili na prvom mjestu.

Dodjela nagrade je održana jučer tokom 41. seminara Evropskih olimpijskih komiteta u Šamorinu u Slovačkoj.

Kvesiću je nagradu uručio predsjednik EOK-a Spyros Capralos, saopćeno je iz OKBiH.

(StarMo)