Naslovnica Mostar Mostar: “Zajednička priča” o medijaciji i umrežavanju

Mostar: “Zajednička priča” o medijaciji i umrežavanju

319

Mostar — Neformalna mreža za podršku marginalnim grupama na području Grada Mostara “Zajednička priča“ organizovala je ove sedmice on-line sesija na temu: “Važnost medijacije u zajedničkom umrežavanju“ koju su zajedno prezentirali predstavnici IV osnovne škole i Pozitiva.tim: mr.sc.Seada Kuštrić, prof.Anela Omanović i prof.Mirza Trbonja, certificirani medijatori.

Tema medijacije je od strane učesnica izuzetno prihvaćena zbog životnih, svakodnevnih i veoma aktuelnih sukoba/konflikata.

Na online sesiji su učestvovale institucije, udruženja, članice „Zajedničke priče“: Osnovne škole „Zalik“, „Bijelo polje“ i IV osnovna škola, Udruženje „Dignitet“, JU dječiji vrtići „Ciciban“, Dječiji dom Mostar, POZITIVA.tim, SOS dječija sela BiH, Centar za psihološku podršku „Sensus“.

Mreža datira još od juna 2018, godine. “Zajednička priča“ je mreža vladinih i nevladinih institucija, ustanova, udruženja, grupa i pojedinaca koji su spremni da dobrovoljno dio svojih resursa ( ljudskih i tehničkih ) svoje stručne kompetencije ujedine i djeluju na poboljšanju stanja marginaliziranih grupa na području Mostara sa posebnim naglaskom na najranjivije kategorije, djecu i porodice.

Članice „ Zajedničke priče“ (ukupno 49 članica koje su potpisali protokol saradnje), ujedinjene mreže unapređuju društveni razvoj te vode prema struktuiraju promjene s ciljem uzajamnog pomaganja,edukacije konkretne akcije, pomoći i podrške ciljanim grupama.

„Zajednička priča“ aktivnim angažmanom nastavljaju sa edukacijama, zajedničkim projektima i u budućnosti a sve u cilju poboljšavanja kvaliteta života u Mostaru.

(StarMo)