Naslovnica Mostar Mostar: Učenici defileom obilježili Dan nezavisnosti BiH

Mostar: Učenici defileom obilježili Dan nezavisnosti BiH

222

Mostar — Osnovne i srednje škole s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru danas su obilježile Dan nezavisnosti BiH.

Svečanim defileom, posjetima spomen-obilježjima te satom historije obilježena je 30. godišnjica nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Šetnja učenika je počela iz škola, a nastavljena je mostarskim ulicama i završena na Španskom trgu u 10.30 sati, gdje je održan i svečani program.

Ministar obrazovanja nauke i sporta HNK Rašid Hadžović je kazao kako su 29. februar i 1. marta dani kada se prije 30 godina referendumom branila BiH i dani kada je prije 30 godina BiH odvojena od Jugoslavije.

“Nezavisnost je veoma skupo plaćena i mi je moramo čuvati. Drago mi je da učenici svake godine obolježavaju Dan nezavisnosti. Ova djeca su garant sigurnosti BiH i da će naša država biti ovdje dok je nas”, kazao je ministar Hadžović.


Nakon svečanosti u centru Mostara, učenici su sa svojim nastavnicima posjetili uzvišenje Fortica, gdje sus e fotografisali s najvećom državnom zastavom u našoj zemlji uz razgovor o historiji BiH.

(StarMo)