Naslovnica Mostar Mostar: Studenti prave zaštitne vizire, ali im trebaju 3D printeri

Mostar: Studenti prave zaštitne vizire, ali im trebaju 3D printeri

901

Mostar — Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru (SUM) i studenti Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike SUM-a pokrenuli su akciju izrade zaštitnih vizira za medicinsko osoblje, te su u potrazi za ljudima dobre volje koji bi im, neovisno o lokaciji, pomogli pri izradi zaštitnih vizira za obližnje bolnice.

Potrebni su im 3D printeri dimenzija cca minimalno 200×200×200 (treća dimenzija može varirati) i materijal filament kojim bi izrađivali okvire vizira na koje se postavlja plastična savitljiva folija za zaštitu samog lica, priopćeno je u srijedu iz Studentskog zbora SUM-a.

“Ukoliko poznajete pojedince ili tvrtke koje bi nam pomogle u inicijativi, molimo vas da podijelite informaciju, kako bi što prije osigurali one koji svoje zdravlje riskiraju zbog našeg”, poručuju studenti.

Studenti rade na nabavi elastičnih traka širine cca 2cm te samih folija koje su sastavni dio vizira te im je i tu svaka pomoć dobro došla.

Za sada, na području Mostara i okolice, imaju nekoliko pojedinaca koji su već počeli s izradom.

Ukoliko poznajete nekoga ili ste sami spremni pridružiti im se, možete se javiti na studentski.zbor@sum.ba ili putem stranica na društvenim mrežama Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, navodi se u priopćenju.

(StarMo)