Naslovnica Mostar Mostar: “Šokirani” imenovanjem Martine Mlinarević

Mostar: “Šokirani” imenovanjem Martine Mlinarević

914
Martina Mlinarević

Mostar — Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) iz Mostara “najoštrije je osudio imenovanje Martine Mlinarević za veleposlanicu BiH u Češkoj”, ističući pritom kako je njezino “protuzakonito imenovanje dokaz da u BiH nisu svi jednaki pred zakonom”,, navode u subotu u priopćenju.

“Obavljanjem završnog razgovora u MVP-u BiH najavljeno je kako će Martina Mlinarević, koju je protivno pravnim propisima BiH imenovao Željko Komšić, preuzeti veleposlaničku dužnost sredinom siječnja. Groteskna je činjenica da je ovim protuzakonitim imenovanjem Komšić prekršio Odluku za koju je sam glasovao 2013. godine te je odlučio izvršiti jasan, nedvojben i skandalozan udar na vladavinu prava u našoj zemlji”, ističu iz HSPF-a.

HSPF podsjeća kako će Mlinarević “sa srednjom stručnom spremom (SSS) postati veleposlanica unatoč tome što se njenim imenovanjem nedvojbeno krši Odluka o postupku imenovanja veleposlanika i drugih međunarodnih predstavnika BiH koja nalaže da svi veleposlanici moraju imati visoku stručnu spremu (VSS) odnosno posjedovati sveučilišnu diplomu, a koju je Predsjedništvo BiH usvojilo 3. travnja 2013. godine”.

U HSPF-u su, kako navode, posebno šokirani i razočarani činjenicom da apsolutno nijedan politički subjekt u BiH te nijedan od mnogobrojnih ministara, zastupnika i dužnosnika nije stao u obranu vladavine prava niti makar upozorio da je protuzakonito djelovanje nedopustivo u demokratskim poretcima.

(StarMo)