Naslovnica Sport Mostar SG Staklorad želi pobjedu u gradskom derbiju

Mostar SG Staklorad želi pobjedu u gradskom derbiju

458
Stanislav Galić

Mostar — Nakon uspjeha u Evropi i plasmana među 16 najboljih klubova starog kontinenta, Mostar SG čeka meč protiv Zrinjskog u dvorani Bijeli brijeg.

Svi u klubu su dobro raspoloženi, pa je veći i optimizam kod članova Uprave i igrača.

“Turnir u Sloveniji je bio težak. Igrali smo protiv prvaka Evrope i domaćina. Ekonomac je također jako dobra i uigrana ekipa sa dobrim trenerom. Solidno su igrali. Imali smo dosta povrijeđenih igrača, ali smo izborili prolazak među 16 najboljih. Što se gradskog derbija tiče, bez obzira u kakvom stanju je Zrinjski, derbi je posebna draž i donosi pozitivan sportski naboj. Uvijek nosi i dobar futsal. Nadam se dobroj igri i pobjedi”, rekao je član Upravnog odbora kluba Alen Đuliman, javljaju iz Mostar SG Staklorada.

Optimista je i Stanislav Galić. “U svakoj utakmici idemo na pobjedu, pa i na gradskom derbiju. Znamo kako je teško prebaciti se sa Lige prvaka na domaće prvenstvo, jer smo prethodnih godina imali problema sa tim. Posebna draž je igrati gradski derbi. Dat ćemo maksimum i pokušati osvojiti tri boda”, rekao je Galić.

Prokomentarisao je i plasman među 16 najboljih u Evropi.

“Cilj je bio proći dalje i mi smo to ostvarili. Čestitke svima. Podvukao bih da je to napravila ekipa, a nikako pojedinac. Svi smo radili za ovo i na koncu napravili rezultat”, kazao je Galić.

(StarMo)