Naslovnica Politika Mostar: SDP reagovao na saopštenje SDA…

Mostar: SDP reagovao na saopštenje SDA…

655
Arman Zalihić - SDP BiH Mostar

Mostar — Gradski odbor SDP-a Mostar ragaovao je sinoć na saopštenje GO SDA Mostara izdato u utorak, optuživši tu stranku da “unosi strah građanima Mostara pričom o ‘majorizaciji’ Bošnjaka, dok su upravo oni ti koji su u dva navrata izabrali HDZ-ovog gradonačelnika Ljubu Bešlića”.

“SDA i HDZ zajednički vladaju Mostarom više od dvije decenije, dok im priča o ‘majorizaciji’ kojom plaše građane, služi kao alibi za prikrivanje decenijskog lopovluka – tvrde u mostarskom SDP-u, te dodaju kako “drže sramnim” navode iz SDA kako neko želi donijeti brzopleto rješenje za izbore u Mostaru.

Iz SDP BiH Grada Mostara navode i kako “razumiju nervozu u SDA”, zbog odaziva na tribinu Bh. bloka, no moraju znati da će SDP uvijek biti spreman da sasluša građane Mostara i ponudi im konkretna rješenja, jer za razliku od SDA-ovih, naša rješenja ne ‘frustriraju građane’, pa ih ne moramo kriti od javnosti.

“Na tribini Bh. bloka rukovodstvo SDP-a jasno je iskazalo stav da o Mostaru trebaju odlučivati Mostarci. Sa druge strane SDA je ta koja je još jednom pristala na skrivene pregovore sa HDZ-om gdje je Mostar samo jedna od stavki u Čovićevom ‘paketu'” – navodi se, između ostalog u saopštenju za javnost.

(StarMo)