Naslovnica Mostar Mostar: Roditelji traže odgodu sistematskih pregleda djece

Mostar: Roditelji traže odgodu sistematskih pregleda djece

696
foto arhiva - ilustracija

Mostar — Udruženje roditelja ‘Naša djeca 2014.’ zatražilo je, na temelju informacija koje su dobili od roditelja članova njihovog udruženja kao i Vijeća roditelja osnovnih škola u Mostaru, da se odgode sistematski pregledi mostarskih osnovaca.

”Uz sezonu gripe koja je na vrhuncu imamo novonastalu situaciju u regiji vezanu za korona virus odnosno COVID-I9 bolest. Stoga šaljemo par upustava za stanovništvo, ponajprije za korisnike usluga zdravstvene zaštite Doma zdravlja Mostar: 1. Izbjegavajte dolazak u ambulante osim ako je to nemoguće. Svaki boravak u zajedničkim prostorijama duže vremena povečava šansu za infekciju virusom gripe”, dio je mjera koje je Dom zdravlja Mostar uputio ranije, a na koje se pozivaju i članovi Udruženja roditelja Naša djeca 2014.

Kako navode, prema dobivenim informacijama od početka drugog polugodišta školske 2019./2020. godine zabilježen je veliki broj opravdanih izostanaka zbog zdravstvenih poteškoća djece.

”Ovim dopisom obraćamo Vam se kao pružateljima zdravstvene zaštite da razmotrite eventualnu odgađanje planiranih sistematskih pregleda mostarskih osnovaca, a sve na temelju Vaših smjernica i preporuka za pacijente Doma zdravlja Mostar u sezoni gripe”, navode u svom dopisu iz ovog udruženja.

(StarMo)