Naslovnica Sport Mostar prvi put domaćin jiu jitsu turnira

Mostar prvi put domaćin jiu jitsu turnira

802
sa press-konferencije u Sportskom savezu Mostara (s desna: Midhat Brkan, Senad Kevelj i Jasmin Pandur)

Mostar — Grad Mostar će po prvi put biti domaćin jednog međunarodnog turnira u brazilskoj jiu jitsi, rečeno je u petak na konferenciji za medije u Sportskom savezu Grada Mostara. Takmičenje pod nazivom “BJJ Old Bridge open 2021” bit će održano 15. oktobra u sportskoj sali Univerzitetskog sportsko-rekreacionog centra (USRC) “Midhad Hujdur Hujka”.

Predstavnici Sportskog saveza Grada Mostara, te organizatora iz Sportskog društva Reflex Mostar saopštili su kako je to prva press-konferencija o tom događaju.

Pored domaćih, na turniru se očekuje i učešće takmičara iz zemalja regije.

““Očekujemo nekih pedesetak ljudi, što iz Hrvatske, što iz Hrvatske, što iz Crne Gore”, rekao je novinarima na press-konferenciji Midhat Brkan, predsjednik Upravnog odbora SD Reflex, dodajući kako su neki od učesnika već najavili svoj dolazak u Mostar.

“Pored toga što imamo u Tuzli veoma kvalitetnu organizaciju turnira, u Sarajevu, bilo je ranije i u Banja Luci, Mostar kao lider čitave jedne turističke ponude, odlučili smo da organizujemo jedan kvalitetan turnir za čitav region Balkana i šire. Mislim da, uz naše saradnike, partnere, i naše prijatelje iz drugih klubova u BiH, zaista ćemo se potruditi da pružimo nabolje moguće uslove za sve takmičare, a naravno i posjetioce”, izjavio je Jasmin Pandur, sportski direktor Sportskog društva Reflex Mostar.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj, istakao je među ostalim kako je Sportski savez sponzor i ovog događaja u Mostaru.

“Naravno, mi nismo u mogućnosti da budemo jedini i najveći, s obzirom na sredstva koja imamo, ali sve ono što je vezano za naš grad i naše sportiste stojimo na raspolaganju i podržavamo u kapacitetima i mogućnostima koje imamo”, rekao je pored ostalog Kevelj.

Kako je najavljeno na press-konferenciji, takmičari će na turniru “BJJ Old Bridge open 2021” biti raspoređeni u međunarodne težinske kategorije, djece, mladih, seniora i mastera, što je kategorija iznad 30 godina.

Organizatori su najavili i da će se potruditi da osiguraju nagrade. Za sve takmičare će biti osigurana majica, osvježenje, diploma, zatim medalje u svim kategorijama, a bit će i specijalne nagrade za najbolje takmičare.

Najavljeno je i da će se turnir održati uz poštivanje epidemioloških mjera, posebno uzimajući u obzir kakvo će biti stanje u trenutku održavanja takmičenja.

Kako je ranije rečeno iz Reflexa, Sportsko društvo Reflex Mostar je organizovano 2014. godine. Punopravni je član Sportskog saveza Grada Mostara i Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine. U okviru svog djelovanja ima kickboxing tim, tim brazilske jiu jitse i od nedavno osnovanu trkačku sekciju.

Najznačajini rezultat pored osvojenih mnogobrojnih medalja u navedenim sportovima jeste i nastup na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu Veneciji 2018. godine (WAKO World Championship 2018) sa osvojenim 4. mjestom.

(StarMo)