Naslovnica Mostar Mostar: Poštari će na električne mopede!

Mostar: Poštari će na električne mopede!

69

Mostar — Vozni park Hrvatske pošte Mostar proširen je s deset električnih mopeda, koji će biti u službi poštara za dostavu u sedam gradova.

Električni mopedi samo su dio zelene flote koju HP Mostar u budućnosti planira upotpuniti i drugim električnim vozilima.

Hrvatska pošta Mostar prva je pošta u Bosni i Hercegovini koja se odlučila na nabavku električnih vozila za svoje poštare. Odluka je donesena na temelju analize dosadašnjeg rada i testiranja, ali i kao rezultat brige o tehnološkom razvoju i ekološkim standardima. Električni mopedi imaju ugrađenu litij-ionska bateriju od 35Ah, javili su iz HP Mostar.

Član Uprave Društva, izvršni direktor za poštansku tehnologiju Ljubo Vujica kazao je kako je ekološki aspekt korištenja električnih vozila, uz ekonomski, jako važan.

– Izuzetno nam je drago da nam je ponuđen električni moped domaće proizvodnje. Za nas, to je odlična informacija jer imamo zagarantirani servis, ali i mogući budući razvoj. Očekujemo da domaći proizvođači e-mopeda prate naše zahtjeve, kako bi već kod sljedeće nabavke imali još bolju verziju e-mopeda, istaknuo je Vujica.

(StarMo)