Naslovnica Mostar Mostar: Političarka tužila direktora, pa izgubila na Sudu!

Mostar: Političarka tužila direktora, pa izgubila na Sudu!

348
foto arhiva

Mostar — Općinski sud u Mostaru je sredinom sedmice donio, prvostepenu, nepravomoćnu presudu u predmetu “Irme Baralija protiv direktora Narodnog pozorišta Almira Mujkanovića”, zbog tužbe za klevetu.

Presuda Suda je “u cjelosti u korist direktora Mujkanovića”, saopćeno je iz Narodnog pozorišta.

Ovom presudom sud je, odbijajući sve zahtjeve tužiteljice, nedvojbeno utvrdio da je Irma Baralija “vršila pritisak na direktora Narodnog pozorišta i samu ustanovu, kako na sjednici Gradskog vijeća, tako i putem medija/društvenih mreža, koristeći se poznanstvom i političkim vezama sa urednikom internet portala „Klix.ba“ Rijadom Durkićem i bivšom radnicom Narodnog pozorišta Aldijanom Šteta”.

Irma Baralija; foto: arhiva – ilustracija

Sud je, izvodeći zaključke o povezanosti gradske vijećnice Irme Baralija, radnice koja je dobila otkaz u Narodnom pozorištu Aldijane Šteta i urednika portala Klix.ba Rijada Durkića, svi povezani sa političkim subjektom „Naša stranka“, naveo da “„..kao logičan nameće se zaključak o njihovoj međusobnoj povezanosti. Takav zaključak očigledno nije bez ikakvog činjeničnog osnova što je na neki način potvrdila i svjedokinja Aldijana Šteta…“

Prema ovoj presudi , Irma Baralija je obavezna isplatiti sudske troškove u iznosu od 842,40 KM.

Direktor Narodnog pozorišta Amir Mujkanović u saopćenju ističe da ne želi komentaisati presudu, te za više informacija upućuje na svoju pravnu zastupnicu.

Almir Mujkanović; foto: arhiva – ilustracija

“Za svaki kometnar presude zainteresovane upućujemo na Zajednički odvjetnički ured Nade Dalipagić i Jelene Dalipagić – Crnjac, kojima se ovom prilikom u ime Narodnog pozorišta zahvaljujemo”, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

 

(StarMo)