Naslovnica Sport Mostar: Otvoren “super turnir” u futsalu

Mostar: Otvoren “super turnir” u futsalu

295
foto arhiva - ilustracija

Mostar — U Univerzitetsko sportsko-rekreativnom centru (USRC) „Midhat Hujdur Hujka“ u organizaciji FC Mostar SG Staklorad, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, u srijedu je otvoren prvi „Super turnir“ u futsalu, na kojem će učestvovati sedamnaest ekipa sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona.

„Super turnir“ u futsalu mladima pruža mogućnost da pokažu svoje sportske talente, ali i društvenoj zajednici Grada Mostara i kantona, te ljubiteljima futsala da pogledaju kvalietetne mečeve.

Turnir se igra po eliminacijskom sistemu, a organizatori turnira naglasili su da „Super turnir“ ima za cilj da okupi ekipe koje su osvajale turnire širom Hercegovine, ali i da privuku što više mladih igrača da pokažu vlastite talente, a najboljima se pruža mogućnost potpisivanja ugovora sa bosanskohercegovačkim prvakom u futsalu, FC Mostar SG Staklorad.

Turnir će trajati od 18. do 22. septembra, a na svečanom zatvaranju pobjednička ekipa bit će nagrađena vrijednim iznosom od 5.000 KM, drugoplasirana sa 1.000 KM, a trećeplasirana 500 KM, saopćeno je na internet stranici Ministarstvova, obrazovanja, nauke, kluture i sporta (HNK).

(StarMo)