Naslovnica Mostar Mostar: Oboreni rekordi na početku godine

Mostar: Oboreni rekordi na početku godine

391
foto: ilustracija

Sarajevo/Mostar — Dolaskom oko 15 hiljada turista u prva tri dana nove 2022. godine u Mostar, oboreni su rekordi na samom početku godine. Time je najavljena uspješna turistička sezona u Hercegovini i probuđena nada u konačan oporavak turizma na jugu zemlje.

Ugostitelji, trgovci i turistički radnici u Staroj gradskoj jezgri su izuzetno zadovoljni, kako i sami gosti s kojima smo razgovarali, ali gradska vlast jer je obogaćena i gradska blagajna, piše portal Klix.ba.

Direktor Turističke zajednice Mostar Mensud Duraković ističe da su svi smještajni kapaciteti na području Mostara danim popunjeni i da se za prenoćište doslovno tražilo mjesto više.

“U ova tri dana je Mostar posjetilo više od 15 hiljada ljudi i toliko je dobrih signala i pozitivnih vibracija poslano iz našeg grada da se jednostavno očekuje da će ovo biti uspješna turistička godina”, kaže Duraković za Klix.ba.

Ističe da je samo na organizovanom dočeku Nove godine u Mostaru na otvorenom bilo preko 12 hiljada ljudi, ali i da su svi smještajni kapaciteti na poznatom izletištu Rujište gdje se također slavila Nova godine bili popunjeni, kao i u drugim okolnim mjestima.

Nakon vikenda s obzirom na to da je ponedjeljak neradni dan, a u Mostaru je lijepo vrijeme i zaista ima dosta zanimljivih sadržaja, kako naglašava mnogi su svoj boravak produžili.

“Imamo ovdje nekoliko grupa Italijana koji uživaju u Mostaru i nekoliko su puta svoj boravak produžavali, što jasno govori koliko uživaju u Mostaru. Pored njih tu su nam i gosti iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Češke i Poljske”, kazao je Duraković zadovoljan početkom Nove 2022. godine u najvećem gradu na Neretvi.

Sve ovo, kako naglašava daje nadu i optimizam da će tokom zimskog vremena turisti dolaziti u Mostar, koji je zaista atraktivan svim posjetiteljima u svako doba godine.

Podsjeća da je pored Starog mosta i stare gradske jezgre veliki interes i za Blagaj, Podveležje, Forticu, te brojne znamenitosti.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)