Naslovnica Mostar Mostar nema novih slučajeva koronavirusa

Mostar nema novih slučajeva koronavirusa

837
dr. Nermin Avdić

Mostar — Sedam osoba je u posljednja 24 sata bilo pozitivno na koronavirus od 45 testiranih, rečeno je u subotu na redovnoj konferenciji za medije Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prim.dr. Nermin Avdić, direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK, izjavio je kako je od navedenih sedam osoba njih pet iz Širokog Brijega, jedno iz Ljubuškog, te jedno iz Konjica.

Tako u HNK trenutno imaju 33 oboljele osobe od koronavirusa i to 22 iz Konjica, 10 iz Mostara i jedno iz Čitluka, saopštio dr. Avdić.

On je kazao i da je na Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru, koja je sada zvanična bolnica za Covid-19, smješteno 11 oboljelih od koronavirusa.

“Od tih 11 osoba, pet je na respiratoru, znači pet je teških slučajeva, ali imamo srećom i dvije osobe koje su u oporavku”, kazao je dr. Avdić.

Što se tiče oboljele osobe iz Čitluka, dr. Nermin Avdić je kazao da se radi o osobi koja je došla iz SAD-a, bila je u izolaciji i pokazala se kao pozitivna nakon testiranja na koronavirus.

(StarMo)