Naslovnica Mostar Mostar: Najvaljena “sesija za medije” o ženskom aktivizmu…

Mostar: Najvaljena “sesija za medije” o ženskom aktivizmu…

foto arhiva

Mostar — Sesija za medije na temu „Ženski aktivizam u Mostaru“, koja se organizuje u okviru projekta “Zagovaranje za ženska prava”, finansiranog od strane Evropske unije održati u organizaciji Fondacije CURE, Fondacije za osnaživanje žena i Udruženja žena „Vrba“ biće u utorak 17.05. ove godine, sa početkom u 11:00 sati u prostorijama Udruženja žena „Vrba“, Gnojnice Vrba bb, Mostar.

Povod organizovanja sesije sa medijima je predstavljanje projekta „Zagovaranje za ženska prava“, te najava planiranih aktivnosti u Mostaru.

Razgovaraće se “o izazovima sa kojima se suočavaju žene u Mostaru, o pozitivnim praksama izgaradnja ženskih organizacija u Mostaru i okolnih lokalnih zajednica, a sve sa ciljem udruživanja, promocije aktivizma, te mogućnostima djelovanja na lokalnim zajednicama”.

Planirano je i predstavljanje “pozitivnih primjera promjena kroz aktivizam i pokretanje novih inicijativa.”

Predsjednica Udruženja žena „Vrba“ Medina Gosto će na sesiji govoriti “o barijerama i problemima sa kojima se suočavaju žene u Mostaru”.