Naslovnica Mostar Mostar: Najavljen pojačan nadzor urbanističko-građevinske inspekcije

Mostar: Najavljen pojačan nadzor urbanističko-građevinske inspekcije

123
foto arhiva

Mostar — Grad Mostar najavio je pojačan nadzor urbanističko-građevinske inspekcije u cilju sprječavanje nelegalne gradnje.

“Obavještavamo građane i pravne osobe-investitore bespravno izgrađenih građevinskih objekata, kao i objekata koji su u fazi izgradnje ili su tek započeti, kao i one koji su poduzeli određene radnje u funkciji planiranja gradnje a nisu pribavili pravosnažno odobrenje za građenje, da od danas 25. 10. 2021. urbanističko-građevinska inspekcija, po službenoj dužnosti, zajedno s referentima za izvršenje, započinje na širem području Grada Mostara, pojačane nadzore u predmetu izgradnje bez pravosnažnog odobrenja za građenje, shodno odredbama Zakona o građenju HNK”, javljeno je iz Službe za inspekcijske poslove.

Nadzori će se odvijati svakodnevno, a građani i pravni subjekti, koji budu predmetom nadzora urbanističko-građevinske inspekcije, dužni su inspektorima predočiti traženu dokumentaciju na uvid te ispoštovati sve naložene mjere i radnje kako ne bi bili podložni sankcioniranju, dodaje se.

(StarMo)