Naslovnica Mostar Mostar: Najavljen bogat program Američkog kutka

Mostar: Najavljen bogat program Američkog kutka

393
foto arhiva

Mostar — U Američkom kutku Mostar početak oktobra obilježit će zanimljivi konceptualni umjetnički programi uz predavače iz Bosne i Hercegovine i SAD.

Besplatne interaktivne radionice odlična su prilika za kvalitetno neformalno obrazovanje te razvijanje konverzacije na engleskom jeziku, ističu iz Američkog kutka.

Radionice su namijenjene učenicima 8. i 9. razreda, srednjoškolcima, studentima i svoj zainteresiranoj javnosti.

Američki kutak ugostit će u četvrtak, 3. 10., u 17 sati, kustose Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine koji će održati radionicu u dva dijela. U prvom dijelu radionice sudionici će imati priliku natjecati se u poznavanju osnovnih informacija o kulturnoj baštini i umjetnosti, dok je drugi dio radionice taktilna putujuća izložba ”Muzej u koferu”.

Naime, izložbu ”Muzej u koferu” čini dvadesetak umanjenih replika različitih etnoloških predmeta (domaćinstvo, glazbeni instrumenti, tekstilne rukotvorine, poljoprivreda, transport) iz Zemaljskog muzeja BiH.

U povodu nadolazećeg Strip vikenda u Mostaru u petak, 4. 10., u 15 sati održat će se Strip radionica, a tema radionice je ‘Star Wars’.

Ljubitelji urbane umjetnosti svoju kreativnost mogu pokazati u ponedjeljak, 7. listopada, u 17 sati na radionici Street Art & Stencil, koju će voditi umjetnik iz Los Angelesa – Erick Sancheza.

U kutku će u listopadu biti održani brojni zanimljivi programi s fokusom na STEM, fotografiju, engleski jezik, profesionalno usavršavanje, nutricionizam, savjetovanje za studiranje u SAD-u i američke običaje, navodi se u priopćenju.

(StarMo)