Naslovnica Mostar Mostar: Nagrade za kraj Festivala autorske poetike

Mostar: Nagrade za kraj Festivala autorske poetike

137

Mostar — Dodjelom nagrada u ponedjeljak navečer je u Mostaru završen 46. mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike.

Nakon odgledanih sedam predstava u glavnom programu žiri je nagradu “Ljubica Ostojić” za najbolju dramaturgiju dodijelio predstavi “Bajka o izgubljenom vremenu”, Pozorišta lutaka Mostar.

Nagrada “Mravac” pripala je predstavi “Zlatni ključ” za inovativan pristup interakciji s publikom Dječjeg pozorišta “Eko art” iz Bugojna, predstavi “Siromašni Romeo” za kolektivnu glumačku igru Gradskog pozorišta Trebinje i Kulturne scene “Male stvari” Trebinje, predstavi “Legenda o Neretvi” za razigranost i sigurnost u glumačkoj igri i improvizaciji Mostarskog teatra mladih i predstavi “Nokturno” za scenski pokret DIS – Pozorišta mladih Banja Luka.

Od ove godine uvedena je još jedna nagrada koju dodjeljuje direkcija Festivala. Riječ je o nagradi koja nosi ime nedavno preminule mlade glumice Mostarskog teatra mladih Amre Prutina i dodjeljivat će se za umjetničku hrabrost u bilo kojem teatarskom umjetničkom izrazu.

Prvi dobitnik nagrade “Amra Prutina” za umjetničku hrabrost je Darko Cvijetić, književnik, redatelj i glumac iz Prijedora, navodi se u priopćenju Mostarskog teatra mladih.

(StarMo)