Naslovnica Mostarski izbori 2020 “Mostar moj dom” – Mostar vratiti građanima

“Mostar moj dom” – Mostar vratiti građanima

266

Mostar — Cilj naše kampanje je Mostar vratiti njegovim građanima, probuditi im nadu i dati im optimizam koji im itekako treba, ali i postići da Mostar bude sastavni grad Zapadne Europe, istaknuo je u petak nositelj liste Koalicije “Mostar moj dom” za gradsko područje Jugozapad Željko Asić na početku izborne kampanje u Mostaru.

Na konferenciji za novinare Koalicije “Mostar moj dom” koju čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast, Asić je istaknuo kako nepravda i ekonomska situacija, odnosno nedostatak radnih mjesta tjeraju mlade iz Mostara.

– Svi mladi odlaze u zemlje Europske unije i zato smo napravili program kojim težimo da Mostar bude sastavni grad Zapadne Europe, a zbog toga je i naš slogan “Mostar na zapad”. U tom programu naglasili smo vrlo važnu stvar, a to je da sva javna poduzeća i institucije budu jedan holding i da tim holdingom upravlja Gradsko vijeće. Svim političkim strankama u Gradskom vijeću predložit ćemo da potpišu ovaj naš gospodarski program i prije izbora – istaknuo je Asić.

Također je naveo kako ova Koalicija teži da u urbanoj sredini Mostara ne bude parking mjesta.

– Aktualni, nelegalni gradonačelnik potrošio je silne novce na pravljenje parking mjesta umjesto da tu bude zelena površina i da se na mjestu gdje bi trebala biti dvorana napravi ogroman parking s nekih 2.000 do 3.000 parking mjesta. To je vizija ove Koalicije -mišljenja je Asić.

Nositelj gradske liste spomenute Koalicije iz HKDU-Hrast Bernardin Pandža kazao je kako je prioritet ove Koalicije zadržati mlade u Mostaru.

– To možemo realizirati samo ako im omogućimo zapošljavanje, kako bi mogli zarađivati za život. Ostanak u Mostaru znači pokretanje proizvodnje, poticaj za poljoprivrednike, povlačenje sredstava iz EU fondova za razvoj grada, dovođenje stranih investicija, a onda svakako slijede pitanja uređenja grada, kako bi Mostar bio dostojan za življenje. Također je važno i sigurnosno pitanje jer Mostar je turistički grad i trebamo raditi na strategiji sigurnosti za naše sugrađane, ali i turiste i investitore, jer nitko ne želi poslovati u nesigurnim uvjetima – kazao je Pandža.

Prioriteti su također, dodaje Pandža, i ekologija, zaštita rijeka i riječnih korita, izgradnja kolektora te rješavanje problema odlaganja otpada.

(StarMo)