Naslovnica Život Mostar: Mladi pjesnici protiv ovisnosti u Centru za kulturu

Mostar: Mladi pjesnici protiv ovisnosti u Centru za kulturu

199
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Mini festival “Mladi pjesnici protiv ovisnosti” održat će se u četvrtak, 10. 12. s početkom u 12 sati u mostarskom Centru za kulturu, a u organizaciji SPKD “Prosvjeta” Mostar.

Program će započeti predavanjem psihologa Marka Romića na temu ovisnosti, a potom će biti upriličena promocija zbornika radova učenika osnovnih škola s područja Mostara ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti 3”. Broj sudionika bit će ograničen, u skladu s epidemiološkim preporukama.

Riječ je o zborniku radova s književnog natječaja na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.

Nakon promocije zbornika koji SPKD “Prosvjeta”Mostar izdaje treću godinu zaredom, bit će upriličena dodjela nagrada i priznanja sudionicima književnog natječaja. Bit će dodijeljene i zahvalnice školama koje su sudjelovale u projektu te Federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti uz čiju je podršku projekt ostvaren.

Projekt SPKD “Prosvjeta” Mostar – ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti”, ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti. U sklopu projekta, zbornik će naknadno biti podijeljen osnovnim školama grada Mostara, priopćili su organizatori.

(StarMo)