Naslovnica Mostar Mostar: Migrantima određen pritvor

Mostar: Migrantima određen pritvor

92

Mostar — Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, mostarski Općinski sud u srijedu je odredio pritvor Samiru Rafi (1999.) i Saidu Wafi (1996.), iz Palestine u trajanju najduže do mjesec dana zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo “nasilničko ponašanje” i krivično djelo “oštećenje tuđe stvari”.

Naime, Samir Rafi i Said Wafi sumnjiče se da su 23. oktobra oko 9 sati, u putničkom vozu JP Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, koji se kretao iz smjera Sarajeva u pravcu Mostara, na području Drežnice, Grad Mostar, nakon upozorenja na neprimjereno ponašanje od strane osoblja JP Željeznice FBiH, fizički nasrnuli na njih, te su nakon odstranjivanja iz voza, osumnjičeni s platoa željezničke stanice uzeli kamenice i njima gađali oštećene, kao i voz, kojom prilikom su razbili i oštetili 4 prozorska stakla, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

(StarMo)