Naslovnica Mostar Mostar: Još dvoje u izolacijskom bloku zbog koronavirusa

Mostar: Još dvoje u izolacijskom bloku zbog koronavirusa

274
foto arhiva

Mostar — Nakon što je protekle sedmice u Izolacijski blok Klinike za zarazne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar smještena starija ženska osoba iz Stoca s potvrđenom korona-virusnom infekcijom koja je trenutno na potpornoj terapiji kisikom, tokom jučerašnjeg dana hospitalizirana su još dva pacijenta koji žive u Mostaru – javlja Vlada HNK.

Prvi pacijent je muškarac star 31 godinu kod kojeg je korona-virusna infekcija potvrđena tokom vikenda, a druga je ženska osoba stara 24 godine iz njegove porodice s visokom sumnjom na postojanje COVID-19 infekcije.

Budući da je kod oboje došlo do pogoršanja kliničke slike, smješteni su u Izolacijski blok gdje se provodi daljnja dijagnostička obrada – stoji u izjavi za javnost.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite ponovo su pozvali građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite – držanja distance, nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru te, i na otvorenom, ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja lične higijene i higijene prostora.

(StarMo)