Naslovnica Politika Mostar: HNS podnio krivičnu prijavu zbog “izborne prijevare”

Mostar: HNS podnio krivičnu prijavu zbog “izborne prijevare”

262
foto arhiva

Mostar — Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH podnio je Kanonalnom tužiteljstvu Mostar krivičnu prijavu protiv nepoznatih počinitelja zbog počinjenja više kaznenih djela, i to, kako su naveli, “izborne prijevare”, “ovjeravanja neistinitog sadržaja” te “zlouporabe položaja ili ovlasti”.

Iz HNS-a BiH navode kako je analizom konačnog biračkog popisa za Grad Mostar koji je zaprimljen 16. 12 ove godine “uočen veliki nerazmjer u broju prijavljenih birača na pojedinim biračkim mjestima u odnosu na broj prijavljenih birača navedenih u preliminarnom biračkom popisu od avgusta 2020. godine”.

“Postoji osnovana sumnja da su se pojedini birači (većinom bošnjačke nacionalnosti) prijavili fiktivno na nove adrese stanovanja da bi sudjelovali na točno određenim biračkim mjestima, a sve zbog promjene strukture glasača na biračkom mjestu i u konačnici zbog utjecaja na rezultate izbora.

Prema sadašnjim preliminarnim saznanjima radi se o više stotina slučajeva čija brojnost ukazuje na organizirano djelovanje, poticano i potpomognuto od strane više osoba”, stoji u priopćenju.

(StarMo)