Naslovnica Mostar Mostar: Gojer predstavlja knjigu

Mostar: Gojer predstavlja knjigu

414
Gradimir Gojer

Mostar — U organizaciji Nevladino organizacije “Gariwo”, večeras u 19 sati u hotelu “Bristol” u Mostaru, bit će upriličena promocija knjige ‘Svjetline Laništa’, autora Gradimira Gojera.

O knjizi će, kako je najavljeno, osim autora govoriti i Milan Rakovac. Moderator promocije će biti Svetlana Broz.

Gojer je dobitnik mnogobrojnih nagrada na različitim međunarodnim pozorišnim festivalima. Sa književnikom Safetom Plakalom, režiserom Dubravkom Bibanovićem i tadašnjim direktorom Pozorišta mladih iz Sarajeva, ing. Đorđem Mačkićem osnovao i pokrenuo Ratni teatar u Sarajevu.

Autor kaže da je ovaj svoj, kako ga naziva „pjesnički dnevnik“, zapisivao najmanje četiri godine. Gojer svoje pjesme više doživljavava kao „pjesničke zapise“ koje slaže u slojevima, ostavljajući tragove o prostoru, vremenu, događajima i ljudima.

“To su poetski zapisi o svemu onom što mi se dešavalo u životu. Tako da je veliki broj pjesmama nastao o konkretnim osobama i o konkretnim događajima, izmedju ostalog puno sam napisoa pjesama o likovnim događajima i o likovnim umjetnicima”, kazao je književnik Gradimir Gojer na nedavnoj promociji u Sarajevu.

(StarMo)