Naslovnica Sport Mostar domaćin velikog evropskog takmičenja

Mostar domaćin velikog evropskog takmičenja

347

Mostar — Mostar je 4. septembra domaćin Evropskog prvenstva u bodybuildingu i fitnessu, a očekuje se dolazak stotinjak najboljih bodybuildera.

Ovo je prvi put u historiji da će grad na Neretvi biti domaćin jednog takvog evropskog prvenstva.

Glavni krivac za održavanje ovog velikog sportskog događaja u našoj zemlji je Elma Škaljić iz bodybuilding kluba “Mo klub” iz Mostara, koja je pod zastavom BiH prvi put u historiji u našu zemlju donijela svjetsko zlato u profesionalnom bodybuildingu i fitnessu.

“Ponosna sam što će Mostar i BiH biti domaćini jednog ovako bitnog sportskog takmičenja. Već sada smo spremni za najveći sportski događaj u BiH u 2021. godini. U sportsko rekreativnom centru ‘Midhat Hujdur Hujka’ 4. septembra očekujemo učešće stotinjak najboljih bodybuildera iz cijelog svijeta. Tačan broj učesnika još se ne zna, jer se kandidati mogu prijavljivati sve do 8 sati na dan takmičenja”, kazala je svjetska šampionka u profesionalnoj ligi i predsjednica IBFF Federacije za BiH Elma Škaljić.

Amatersko prvenstvo je za predstavnike iz Evrope, a na profesionalnom takmičenju pravo učešća imaju takmičari iz cijelog svijeta. Evropsko prvenstvo u bodybuildingu i fitnessu trebalo je biti održano prošle godine, ali je zbog koronavirusa prolongirano za 2021. godinu.

Amel Bajgorić, direktor takmičenja u bodybuildingu i fitnessu, ističe veliku podršku Sportskog saveza Grada Mostara i ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Imamo veliku podršku ovih institucija, a sigurno da su za to zaslužni Senad Kevelj, Rašid Hadžović, Salem Marić, Edin Mušić… Imamo i obećanja s drugih nivoa vlasti i nadamo se da neće ostati na tome, jer je ovo veliki sportski događaj. Nemamo svaki dan evropsko prvenstvo u našoj zemlji i svi se moraju uključiti i dati svoju podršku. Mi predstavljamo ne samo Mostar nego cijelu BiH”, kaže Bajgorić, prenijeli su u srijedu bh. portali, pozivajući se na Fenu.

(StarMo)