Naslovnica Sport Mostar domaćin međunarodnog turnira

Mostar domaćin međunarodnog turnira

496

Mostar — Međunarodni karate turnir 2. Mostar Open 2019, u organizaciji karate kluba “Bjelopoljac” Mostar, bit će održan u subotu, 16. novembra u Sjevernom logoru u Mostaru, s početkom u 10 sati, najavili su organizatori.

Karate turnir je otvorenog tipa za sve uzraste i nivoe. Očekivani odziv takmičara je pet stotina, te se očekuju takmičari iz susjednih zemalja (Hrvatska, Crna Gora, Srbija) te ove godine i takmičari iz Egipta.

Takmičenje se radi po WKF (World Karate Federation) pravilniku.

Takmičenje se održava po drugi put u organizaciji Karate Kluba “Bjelopoljac” Mostar. Prošlogodišnje takmičenje okupilo je preko četiri stotine takmičara širom Balkana, dok ove godine organizatori očekuju i veći odziv takmičara kao i veći broj prijavljenih država.

“Smatramo da je ovo izuzetan uspjeh malog kluba iz Mostara, te da ovaj događaj doprinosi razvoju zdravog, kompetitivnog duha u našem regionu kao i priliku za stvaranje budućih suradnji. Za budućnost očekujemo da se ovo takmičenje održava i narednih godina uz veći angažman kako nas tako i sponzora samog događaja te time potpomognu u promociji ne samo sporta već i grada i države Bosne i Hercegovine”, najavili su iz KK “Bjelopoljac”.

Generalni sponzor turnira je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK dok su zlatni sponzori Sportski savez Grada Mostara i BH Telecom.

S obzirom na to da karate postaje Olimpijski sport 2020. godine, organizatori ističu kako teže ka ostvarivanju što boljih rezultata kako na lokalnom tako i na državnom, pa i u budućnosti na nekim višim nivoima.​

“Bitno je spomenuti da Karate Klub “Bjelopoljac” okuplja veliki broj djece, mladih pa i starijih osoba te time doprinosi u omasovljavanju sporta kod djece i mladih kroz treninge, edukacije i radionice koje za cilj imaju održavanje i unaprjeđenje moralnih vrijednosti učesnika”, navodi se u saopštenju KK “Bjelopoljac”.

(StarMo)