Naslovnica Mostar Mostar dobija svoj prvi Street food festival

Mostar dobija svoj prvi Street food festival

200

Mostar — “Moba – Friends Food Beer”, prvi je Street food festiva u Mostaru, koji će se održati od 21. do 25. 09. na platou iza mostarske Gimnazije, a okupit će dvanaest izlagača, koji donose svoje kulinarske vještine i kreativne festivalske menije.

Riječ je o prvom street food festival u Mostaru koji okuplja zajednicu kreativnih lokalnih izlagača i ljubitelje slasnog zalogaja, a svoja vrata otvara u srijedu, 21. 09., u 18 sati.

Kako je “moba” dio tradicije, tako će na ovom festivalu ponudu obogatiti “tradinovacije” u hrani, odnosno tradicionalna jela pripremljena na inovativan način. Moba poštuje kulinarsku baštinu, ali i potiče svježe ideje, poručili su organizatori.

Na jednom mjestu okupit će se lokalni pubovi, restorani i gastro barovi kojima će ovo biti odlična prilika da predstave svoju ponudu u novom ruhu, a bit će to prilika kušati ukusne burgere, sendviče, slatke delicije.

Posjetitelji će se također moći osvježiti uz pivo, domaće rakije i šarene cocktaile. Za ugodnu atmosferu i “soundtrack” festivala pobrinut će se zanimljiv DJ program.

Organizatori su inspiraciju za naziv festivala pronašli u tradicijskom običaju pod nazivom moba koji je označavao uzajamnu pomoć u zajednici u cilju uspješno završenog posla u što kraćem roku. Velika završnica mobe je bila večera i zabava u kući domaćina nakon zajedničkog rada, a često su upravo druženje, večera i zabava bili motivacija za sudjelovanje mladih u mobi.

 

(StarMo)