Naslovnica Mostar Mostar dobija spomenik za sve civilne žrtve rata?

Mostar dobija spomenik za sve civilne žrtve rata?

891

Mostar — U Gradskoj vijećnici Mostara u utorak je održan sastanak ambasadorice OSCE-a Kathlen Kavalec s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Mostara Salemom Marićem. Sastanku je bio prisutan i šef Ureda OSCE-a u Mostaru, Ioannis Piliouris, saopšteno je iz mostarske Gradske uprave.

Ambasadorica Kavalec čestitala je gradonačelniku Kordiću i predsjedniku Gradskog vijeća Mariću na izboru za čelne funkcije te istakla važnost provođenja lokalnih izbora u Mostaru. Naglasila je kako se misija OSCE-a u BiH, zajedno s ostalim predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, zalagala se za njihovo održavanje i učestvovala u njihovom provođenju.

Učesnici sastanka su se složili kako su velika očekivanja građana Mostara da se procesi i projekti u Mostaru koji su bili usporeni ili odgođeni sada ubrzaju, jer Grad konačno uz gradonačelnika sada ima i Gradsko vijeće te da su spremni svi zajedno raditi kako bi se što prije ostvario konkretan rezultat i nadoknadili zaostaci.

Uz ostalo na sastanku je bilo riječi o projektu završetka obnove zgrade Muzičke škole, a istaknuto je da postoji spremnost da se zgrada obnovi kako bi se osigurali kvalitetni uslovi za muzičko obrazovanje.

Misija OSCE-a u razgovoru s gradnačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća ponudila je svoju pomoć kroz različite projekte koji se tiču transparetnosti, digitalizacije i informatizacije Gradske uprave i Gradskog vijeća Mostara.

Također, jedna od tema sastanka bila je mogućnost izgradnje spomenika za sve civilne žrtve proteklog rata.

(StarMo)