Naslovnica Život Mostar dobija Centar za mjerenja

Mostar dobija Centar za mjerenja

413
dio opreme u Cenrtru

Mostar — Danas će na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru biti otvoren Centar za kompetenciju koordinatnog mjerenja (CMM).

Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja je uspostavljen kroz projekt “Jačanje sustava kvalitete tehnoloških i industrijskih proizvoda i usluga u Bosni i Hercegovini: Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja”.

Projekt je implementirala Organizacija Ujedinjenih naroda za industrijski razvoj – United Nations Industrial Development Organization (UNIDO) u suradnji s partnerima Vijećem ministara Bosne i Hercegovine, Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, Vladom Republike Slovenije i tvrtkom Lotrič Control d.o.o. BiH.

Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja (CMM) osigurat će međunarodno priznate usluge kalibracije i ispitivanja. Pored novih mogućnosti za obrazovanje i usluga za industriju, također će omogućiti napredno istraživanje u polju kontrole kvalitete proizvoda u suradnji s lokalnim industrijskim tvrtkama i onima iz okruženja.

Realizacijom projekta će se omogućiti praktičan rad na području mjerenja i kontrole kvalitete proizvoda studentima strojarstva, računarstva i elektrotehnike te će doprinijeti povećanju konkurentnosti lokalnih poduzeća na međunarodnom tržištu.

(StarMo)