Naslovnica Mostar Mostar će Biciklijadom obilježiti “Dan bez automobila”

Mostar će Biciklijadom obilježiti “Dan bez automobila”

74
foto arhiva - ilustracija

Mostar — Sportski savez Grada Mostara u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar u srijedu, 22. 09., organiziraju “Mostarsku biciklijadu” u povodu obilježavanja “Dana bez automobila”.

Start biciklijade je u 17 sati ispred tržnog centra Mepas Mall.

“Dan bez automobila” je međunarodni dan kojim se završava obilježavanje “Europskog tjedna kretanja” koji traje od 16. do 22. septembra. Bosna i Hercegovina je uključena u obilježavanje “Europske sedmice kretanja” u kome sudjeluje 749 gradova i 152 miliona stanovnika.

Globalni je to događaj koji potiče stanovništvo da na jedan dan odustane od automobila i istraži održivije načine putovanja. Zašto ne biste probali bicikl? Vjerujemo kako će vam se svidjeti i nadamo se da ćete razmisliti o zamjeni automobila za bicikl samo nekoliko dana mjesečno kako biste smanjili utjecaj ugljičnog dioksida u svom gradu.

“Dan bez automobila je nešto što svi trebamo podržati i ukazati važnost na korištenje alternativnog prijevoza u urbanim sredinama. Sportski savez Grada Mostara u suradnji sa Biciklističkim klubom Mostar ove godine odlučio je obilježiti ovaj događaj jednom masovnom biciklijadom u kojoj će sudjelovati građani Mostara. Također, namjera nam je pozvati i prvog čovjeka Mostara, našeg gradonačelnika Maria Kordića, da biciklira sa svojim sugrađanima i na taj način pozdravi ideju promocije zdravog načina življenja”, poručili su organizatori.

(StarMo)