Naslovnica Mostar Mostar: Briga o djevojkama i ženama sa invaliditetom

Mostar: Briga o djevojkama i ženama sa invaliditetom

143

Mostar — Udruženje mladih “Ružičnjak-Los Rosaalesa” Mostar predstavit će danas u svojim prostorijama u 10 sati projekt pod nazivom “Ovdje sam – vidljiva i ponosna”.

U narednom razdoblju će tim za implementaciju projekta ispred koalicije HNK “Zajedno smo jači” na području HNK kontaktirati i posjetiti obitelji žena i djevojaka s invaliditetom, s ciljem prikupljanja podataka i motiviranja da se što veći broj žena i djevojaka uključi u ovaj program.

Projekt se implementira pod imenom “Ovdje sam vidljiva i ponosna” jer žene i djevojke s invaliditetom zaslužuju da se njihovi stavovi i mišljenja uvaže s dostojanstvom koje zaslužuju.

Projekt financira Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju – SIDA.

“Naše društvo nije poticajno za žene, a kada se tu još pridruži i invaliditet, onda se može govoriti o višestrukoj diskriminaciji. Rijetko se dešava da su prava žena i djevojaka s invaliditetom posebno i smisleno uključena u pitanja od interesa za cijelo društvo, pa se životne situacije iz perspektive djevojaka i žena s invaliditetom, njihova prava i potrebe rijetko prikazuju”, saopćeno je iz Udruženja.

(StarmO)