Naslovnica Mostar MOFF traži volontere

MOFF traži volontere

348

Mostar — Organizatori Mostar film festivala (MOFF) uputili su poziv mladim osobama da postanu dio volonterske ekipe tog festivala.

“Nudimo mogućnost besplatnog gledanja filmova u slobodno vrijeme, službene majice, te preporuke za daljnje angažmane na budućim festivalima, kao i potvrdu o volontiranju. Volonterima će biti osigurana dezinfekcijska sredstva, maske, kao i rad pod svim epidemiološkim mjerama”, navodi se u pozivu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za volontiranje do petka, 18. septembra, na e-mail moff@moff.ba.

Ovogodišnje izdanje MOFF-a održat će se od 1. do 6. oktobra u izmijenjenom formatu zbog pandemije koronavirusa.

Festival će ove biti predstavljen kroz pet programa – takmičarski, internacionalni Between the Rivers, dokumentarni, studentski te retrospektiva.

Takmičarski i internacionalni dio programa bit će predstavljen na platou Mostarskog sajma (Rodoč bb), gdje postoji kapacitet za 350 automobila, dok će ostatak programa biti prikazan u velikom amfiteatru Sveučilišta u Mostaru, uz poštivanje mjera socijalne distance, saopštili su organizatori.

U saradnji s akademijama i uvaženim stručnim i nastavnim kadrom putem online platforme održat će se i masterclass radionice te filmski razgovori, najavili su organizatori.

(StarMo)