Naslovnica Život MOFF: Kreće dokumentarni program

MOFF: Kreće dokumentarni program

136

Mostar — Na mostarskom Sveučilištu u Mostaru od danas kreće prikazivanje filmova Dokumentarnog dijela programa, u okviru 14. Mostar film festivala.

Danas od podne svi posjetioci imaju priliku gledati film o bakama koje su otkrile formulu sretnog života – „Dream team babe“, Lejle Zvizdić, saopšteno je iz MOFF-a.

Rediteljica donosi priču o ženama koje svojim načinom života u sedmoj deceniji ruše stereotipe.

Godine su samo broj, poručuju i svojim primjerom pokazuju Kata Mihaljević, Nada Lauc, Jagoda Lauc, Blagica Skoko, Franka Šunjić i Ana Škorput, penzionerke iz Ljubuškog koje su u trećoj životnoj dobi odlučile formirati ‘Dream team babe’, najstariji muzički bend na svijetu.

Neobična grupa od šest baba nevjerovatnim šarmom i zaraznom veselošću plijeni pažnju gdje god se pojavi, a njihove pjesme pjevaju se širom regije.

„Svi naši posjetioci imat će priliku danas upoznati naše popularne bake, provesti ugodno podne uživajući u legendarnom filmu koji pokazuje koliko su pozitivnost, vedar duh i optimizam lijek za dug i sretan život“, poručili su iz organizacijskog tima MOFF-a.

Nakon projekcije filma o bakama, u okviru Dokumentarnog programa bit će prikazani filmovi „Anonimno jato“ i „Naš Hajduk“ . Ulaz je besplatan za sve posjetioce.

(StarMo)