Naslovnica Region Mladić nakon presude “prkosno raspoložen”…

Mladić nakon presude “prkosno raspoložen”…

99

Den Haag — Darko Mladić, sin osuđenog ratnog zločinca, Ratka Mladića je kazao nakon izricanje presude u Haškom sudu da je njegov otac “prkosno rapoložen”.

– Rekao je da poručim svima da bi se zabrinuo da su ga oslobodili. NATO pakt ga je sudio i osudio zbog toga što je branio svoj narod i spriječio planove NATO pakta da Srbe protjera sa svojih vjekovnih ognjišta. Poručio je da se narod ne brine zbog ove presude, da se čuva Republika Srpska, da je nju stvorio narod, da su naši najbolji sinovi izginuli za našu državu i da naš narod treba da nastavi da se bori i da je čuva, a njegova sudbina je manje bitna, kazao je Darko Mladić za RTRS nakon posjete.

Kazao je da je sa ocem koji je osuđen za najteže zločine u Bosni i Hercegovini pričao sat vremena.

– Dobro mi je zvučao, hvala Bogu. Vidjet ćemo u narednim danima kako će se stres odraziti na njega, naveo je Darko Mladić.

Međunarodni mehanizam za krivične sudove izrekao je drugostepenu presudu kojom je potvrđena doživotna kazna zatvora Ratku Mladiću, nekadašnjem generalu Vojske Republike Srpske za genocid u Srebrenici, progone Bošnjaka i Hrvata, terorisanje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UN-a za taoce.

(StarMo)