Naslovnica Politika Mladi SDS-a: Slike Dodika sa znakom NATO saveza

Mladi SDS-a: Slike Dodika sa znakom NATO saveza

433
mladi SDS-a ispred zgrade Predsjedništva BiH

Sarajevo — Mladi iz Srpske demokratske stranke (SDS) danas su na protokol Predsjedništva BiH predali potpise građana Republike Srpske sakupljene tokom inicijative „Imam pravo da znam!“ sa zahtjevom za hitnim objavljivanjem dokumenta Program reformi BiH koji je usvojilo Predsjedništvo BiH.

Također, traže i sazivanje posebne sjednice narodne skupštine Republike Srpske, koja treba da prije slanja dokumenta u sjedište NATO-a u Briselu da da svoj stav o navedenom dokumentu.

“Skupili smo 40.171 potpis građana RS-a sa jasnim zahtjevom da se objelodani Program reformi BiH koji je potpisao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik” – potvrdio je novinarima predsjednik Aktiva mladih SDS Darko Berjan uoči predaje kutija s potpisima.

Mladi SDS, koji su pokrenuli inicijativu „Imam pravo da znam!“, pitaju se „da li će njihov novac iz uplaćenih poreza odlaziti na nabavku naoružanja i finansiranje vojske, te da li će naši vojnici morati da ratuju u tuđim državama za tuđe interese?“.

“Ovo su sve pitanja koja su od javnog interesa za sve građane Republike Srpske i cijele BiH jer to tiče naše budućnosti, kao i budućih generacija” – istakli su mladi iz SDS-a.

Sa više od 40 hiljada potpisa poručili su Miloradu Dodiku da „donošenje odluka u tajnosti neće biti politička praksa u budućnosti“ jer će oni na to uvijek odgovoriti inicijativama poput ove „Imam pravo da znam!“.

(StraMo)