Naslovnica Život Mladi pozivaju na humanitarnu akciju

Mladi pozivaju na humanitarnu akciju

592

Mostar — Grupa mladih osoba pozvala je preko društvenih mreža građane Mostara da doniranjem namirnica pomognu rad kuhinje Udruženja “Zajedno za naš grad”, koje besplatno dostavlja hranu osobama koje to sami sebi ne mogu priuštiti. U tom smislu, pozivaju i na humanitarnu akciju.

Mlada Sara Vejzović na Facebooku je objavila poziv u kojem se navodi kako je ona zajedno sa nekoliko prijatelja odlučila pokrenuti humanitarnu akciju.

“Radi se o prikupljanju prehrambenih artikala za obroke koji se prave za osobe koje ih nisu u stanju sebi priuštiti. U ponedjeljak i utorak bismo voljeli da donesete (ako želite, ništa nije na moranje) namirnice poput mlijeka, voća, povrća, brašna, šećera, začina… itd. Koliko ste u mogućnosti. Naravno možete donirati i novac, koji ćemo predati osobama koje rade tamo, a ako ne bude dovoljno namirnica, taj isti novac ćemo iskoristiti da ih kupimo”, navodi se u pozivu građanima.

Prikupljanje namirnica održaće se u ponedjeljak, u periodu od 12:50 do 14:25 sati na Španskom trgu.

Prikupljenje namirnice namjeravaju odnijeti u kuhinju navedenog Udruženja u utorak ili srijedu. “Ko želi može poći taj dan da zajedno odnesemo”, stoji u pozivu.

(StarMo)