Naslovnica Mostar Mladi pjesnici protiv ovisnosti u petak u Los Rosalesu

Mladi pjesnici protiv ovisnosti u petak u Los Rosalesu

407

Mostar — Mini festival “Mladi pjesnici protiv ovisnosti” održat će se u petak, 13. 12. 2019. s početkom u 15 sati u Centru za djecu sa posebnim potrebama Los Rosales u Mostaru, u organizaciji SPKD Prosvjeta Mostar, saopšteno je iz Prosvjete.

Program će započeti predavanjem psihologa Marka Romića o temi ovisnosti. Potom će biti upriličena promocija zbornika radova učenika osnovnih škola Mostara “Mladi pjesnici protiv ovisnosti 2”.

Riječ je o zborniku radova s književnog konkursa na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.

Nakon promocije zbornika bit će upriličena dodjela nagrada i priznanja učesnicima književnog konkursa. Sve to uz prikladan zabavni program i druženje.

Projekat SPKD Prosvjeta, Mostar – “Mladi pjesnici protiv ovisnosti”, drugu godinu zaredom ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti. U sklopu projekta, zbornik će naknadno biti podijeljen osnovnim školama grada Mostara.

Ulaz na mini festival “Mladi pjesnici protiv ovisnosti” je slobodan. Pozvani su svi učenici, nastavnici iz osnovnih škola Mostara, roditelji i svi građani koji žele čuti kako osnovci promatraju problem ovisnosti, saopštili su organizatori.

(StarMo)