Naslovnica Mostar Mladi iz regije: Mostarce zanimaju izbori

Mladi iz regije: Mostarce zanimaju izbori

195
Kerim Kurpejović, lijevo i Nermin Topovčić, desno

Mostar — Među građanima Mostara vlada veliko interesovanje za predstojeće lokalne izbore, koji će biti održani 20. decembra, saopšteno je u četvrtak na konferenciji za medije omladinske kampanje #TvojGlasJeBitan, koja okuplja mlade iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Da građane Mostara zanimaju izbori pokazalo je istraživanje, koje je provela ta kampanja.

“Prethodnih nekoliko dana smo radili istraživanje sa građanima i građankama Mostara, koje nam je pokazalo da 81 posto Mostaraca i Mostarki će izaći na ovogodišnje izbore 20. decembra, što smatramo da je jedan fantastičan procenat”, izjavio je na press-konferenciji koordinator kampanje #TvojGlasJeBitan, Nermin Topovčić iz Banje Luke.

On je dodao da se u istraživanju 16 posto građana izjasnilo da neće izaći na izbore, dok je 3 posto građana neodlučno.

“Uprkos pandemiji i uslovima pandemije, možemo da očekujemo veliku izlaznost građana i građanki Mostara na ovogodišnje izbore 20. decembra”, istakao je Topovčić.

Kampanja #TvojGlasJeBitan je pokrenula trodnevnu konferenciju mladih, čiji rezultat će biti aktivnosti širom grada Mostara u subotu, 19. decembra, na dan izborne šutnje, koje će za cilj imati pozivanje Mostaraca i Mostarki na izbore 20. Decembra.

“Mislim da ljudi konačno imaju priliku da biraju, da iskažu svoje mišljenje i da djeluju kroz Gradsko vijeće, koje će biti izabrano”, izjavio je Kerim Kurpejović iz Rožaja, koordinator kampanje #TvojGlasJeBitan u Crnoj Gori.

On je ukazao na poražavajuće podatke u Crnoj Gori o izlaznosti mladih na izbore. “Na prethodnim izborima, nije izašlo čak 53 odsto mladih, što je veoma mnogo i mora se raditi na tome i popraviti”, rekao je Kurpejović.

(StarMo)