Naslovnica Mostar Mlade djevojke prikupile značajnu pomoć

Mlade djevojke prikupile značajnu pomoć

492
foto: Facebook

Mostar — Udruženje građana “Zajedno za naš grad” iz Mostara, koje provodi više projekata brige o osobama u stanju socijalne potrebe, zahvalilo se u ponedjeljak na svojoj Facebook stranici dvjema djevojkama iz Mostara, koje su samoinicijativno provele humanitarnu akciju radi pomoći kuhinji tog Udruženja.

“Da je potrebna samo volja i malo truda pokazale su dvije mostarske djevojke. Naime Sara Vejzović i Arnela Šahinagić došle su na ideju da urade nešto dobro, pokrenule su akciju prikupljanja namirnica i novca za kuhinju našeg udruženja.

Blic akcija je najavljena dva dana prije i trajala je 2 sata na Španskom trgu.

Odziv ih je iznenadio, ljudi su donirali zavidnu količinu namjernica i 183 KM. Sve navedeno prebačeno je u našu kuhinju.

Hvala djevojkama na njihovom trudu, ovakve osobe su primjer drugima. Hvala svima koji su ih podržali, hvala od srca jer Zajedno se može mnogo”, objavili su iz Udruženja na svojoj Facebook stranici.

Podsjetimo, riječ je o akciji najavljenoj na Facebooku. “Radi se o prikupljanju prehrambenih artikala za obroke koji se prave za osobe koje ih nisu u stanju sebi priuštiti. U ponedjeljak i utorak bismo voljeli da donesete (ako želite, ništa nije na moranje) namirnice poput mlijeka, voća, povrća, brašna, šećera, začina… itd. Koliko ste u mogućnosti. Naravno možete donirati i novac, koji ćemo predati osobama koje rade tamo, a ako ne bude dovoljno namirnica, taj isti novac ćemo iskoristiti da ih kupimo”, stajalo je u pozivu građanima.

Prikupljanje namirnica održano je u ponedjeljak od 12:50 do 14:25 sati na Španskom trgu.

(StarMo)