Naslovnica Život Ministrica čestitala nastavnicima…

Ministrica čestitala nastavnicima…

498
Elvira Dilberović

Sarajevo — Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović čestitala je Svjetski dan nastavnika koji se obilježava 5. listopada s ciljem isticanja važnosti rada prosvjetnih djelatnika i njihovog utjecaja na razvoj društva u cjelini, ali i da naglasi važnost te profesije i samog obrazovanja.

“Svima uposlenima u odgojno-obrazovnom procesu u Federaciji BiH čestitam Svjetski dan nastavnika, diveći se njihovim naporima i predanosti. Želim da i dalje s puno strpljenja i ljubavi obavljaju svoj nadasve odgovoran posao te svojim znanjem doprinose naobrazbi djece i napretku društva u cjelini. U tome će uvijek imati potporu ovog Ministarstva i sigurna sam da ćemo zajedničkim radom uspjeti u započetim reformskim procesima i razvijanju našeg obrazovanja”, navodi u čestitki ministrice Dilberović.

Posebno je istaknula obvezu da se prosvjetnim radnicima osigura zaslužen status, s obzirom da uspjeh obrazovne reforme upravo ovisi o kvalitetnom i motiviranom učitelju.

“Nastavnici su glavni akteri doba znanja i kao takvi trebaju biti istinski profesionalci koji konstantno uče i prilagođavaju se novim situacijama”, ustvrdila je federalna ministrica, podsjećajući da je Ministarstvo od 2015. godine uvelo program podrške koji je usmjeren stručnom usavršavanju i cjeloživotnom učenju prosvjetnih radnika u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.

“U okviru ovog programa do sada su podržana 92 različita projekta s preko pola milijuna maraka, a s ciljem unaprjeđenja kompetencija prosvjetnih radnika za odgojno-obrazovni rad usmjeren na razvoj ključnih kompetencija kod djece i učenika te realiziranje nastavnih planova i programa baziranih na ishodima učenja”, napomenula je Dilberović.

(StarMo)