Naslovnica Politika Ministarstva sigurnosti BiH: Hvala EU!

Ministarstva sigurnosti BiH: Hvala EU!

286
foto arhiva

Sarajevo — Povodom uspješnih akcija žirokoptera koji su poletjeli iz Sarajeva da trasportuju testove za koronavirus, Ministarstvo sigurnosti BiH zahvalilo je Evropskoj uniji koja je donirala milion eura u okviru projekta “Podrška civilnoj zaštiti BiH”.

Taj projekat je Ministarstvo sigurnosti implementiralo dvije godine u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u BiH. Od te donacije nabavljena su dva žirokoptera sa pilotom (otvoreni i zatvoreni), kao i šesnaest terenskih vozila, kombi sa hladnjačom, kojim se sada mogu transportovati testovi, određeni broj termalnih kamera i druge specijalizovane opreme, koja je u cjelini podijeljena između entitetskih civilnih zaštita i Brčko distrikta BiH, navode iz Ministarstva sigurnosti.

Ova informacija je bitna za javnost, naročito u trenucima kada se sve češće pojavljuju politički i medijski stavovi prema kojima EU i Evropska komisija nisu i ne žele pomoći našoj zemlji, što apsolutno i činjenično nije tačno”, istakli su iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(StarMo)