Naslovnica Život Ministar RH: Nastavak podrške braniteljima u BiH

Ministar RH: Nastavak podrške braniteljima u BiH

202

Zagreb/Mostar — Tomo Medved, potpredsjednik hrvatske vlade i ministar branitelja, razgovarao je u petak s predstavnicima hrvatskih braniteljskih i stradalničkih udruga iz BiH o nastavku podrške ovoj populaciji, saopćeno je nakon sastanka održanog u Mostaru.

Na sastanku se razgovaralo o problemima pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane, braniteljskim pravima i zakonima koji se odnose na braniteljska prava.

Prema saopćenju razgovaralo se i o budućoj saradnji kao i prilagođavanju određenih zakona u Hrvatskoj koja će postati dio sistemskih rješenja i konkretne pomoći pripadnicima braniteljske populacije. Pri tome, u saopćenju nije pojašnjeno o kojim se izmjenama propisa radi, prenose hrvatski mediji, pozivajući se na Hinu.

Predstavnici hrvatskih braniteljskih udruga iz BiH zahvalili su ministru Medvedu na podršci koju ministar, ali i Vlada Republike Hrvatske, na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem čine za branitelje HVO-a u Bosni i Hercegovini.

Tokom dana ministar Medved posjetio je i Hrvatski memorijalno dokumentacijski centar u Mostaru čiju je izgradnju i opremanje finansirala Hrvatska te najavio snaženje odnosa s istoimenim centrom u Hrvatskoj.

(StarMo)