Naslovnica Mostar Ministar RH kod Kordića: Većinom o ekonomskim temama…

Ministar RH kod Kordića: Većinom o ekonomskim temama…

91
Tomislav Ćorić

Mostar — Ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Tomislav Ćorić, posjetio je u četvrtak Mostar i susreo se s gradonačelnika Mostara Marijem Kordićem.

Razgovoralo se o ekonomskim temama, a bilo je riječi i o gorućim komunalnim problemima i odlagalištu Uborak.

Kordić je novinarima kazao kako je s ministrom Ćorićem razgovarao “o mogućnostima zajedničke suradnje Republike Hrvatske i Mostara, te o sajmu gospodarstva koji će se vjerojatno održati u aprilu u Mostaru”.

Ministar Ćorić kazao je kako mu je drago da Mostar u 2022. godinu ulazi s ambicijom daljnjeg rasta gospodarstva s jedne strane, te rasta životnog standarda građana s druge strane.

– Ono što nas veseli je da gradonačelnik namjerava i ove godine organizirati gospodarski forum u aprilu – istaknuo je Ćorić.

Obećao je nastavak rada na intenziviranju suradnje između hrvatskih i bosanskohercegovačkih poduzeća.

– Ideja je bila da se predstavi mogućnost ulaganja u Grad Mostar, odnosno u industrijsku poslovnu zonu Grada Mostara (…) Koliko shvaćam, uvjeti za investiciju su ovdje dobri i to je ono što nas zanima. Hrvatskim firmama koje su prisutne u BiH je u interesu širiti svoje poslovanje i siguran sam da će odziv hrvatski poduzeća na ovaj forum u aprilu biti velik – kazao je hrvatski ministar gospodarstva.

Na sastanku se razgovaralo i o gospodarenju otpadom, zaštiti okoliša i digitalizaciji Gradske uprave Mostara.

Na upit novinara šta se po pitanju deponije radi u Mostaru, gradonačelnik Kordić kazao je kako su je ovih dana potpisao mandatno pismo kako bi ove godine krenuli s petogodišnjim planom prilagodbe odlagališta komunalnog otpada na Uborku.

– Ideja je da se lokalitet Uborak Buđevci kompletno sanira, a do tada ćemo morati otvoriti novu kazetu da u tom razdoblju sanacije imamo gdje s otpadom. Razmišlja se čak i o uvođenju jednog privatnog partnera u cijelu tu priču da bi ubrzali cijeli sustav – kazao je Kordić.

Ocijenio je kako se mora biti brz i ekspeditivan kako Mostar ne bi u ovoj godini imao problem sa zbrinjavanjem smeća.

(StarMo)