Naslovnica Region Ministar potvrdio da je Hrkalović bila njegov izbor, ali…

Ministar potvrdio da je Hrkalović bila njegov izbor, ali…

190
Nebojša Stefanović

Beograd — Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je Dijana Hrkalović “na njegov prijedlog” izabrana na mjesto državnog sekretara MUP-a, ali da ”ni njoj, ni bilo kome drugom, nije dao mandat niti nalog da krši zakon”.

”Spreman da budem poligrafski testiran pred nadležnim državnim organima”, naveo je Stefanović.

“Dijana Hrkalović je na moj prijedlog izabrana za državnog sekretara MUP-a, što je potpuno jasno i što sam više puta javno i rekao. Kao što sam predlagao i postavljenja drugih funkcionera Ministarstva koje sam vodio, a koje je ministar ovlašćen zakonom da predlaže”, navodi se u izjavi Nebojše Stefanovića objavljenoj na sajtu Ministarstva odbrane.

Ministar odbrane Srbije je rekao da je u posljednje vrijeme optuživan da je “špijun SAD”, da je podmetao Koluviji da optuži Andreja Vučića da je vlasnik Koluvijine farme droge”.

Navodi da je “prvi izašao sa provjerenom informacijom, kao i policajci koji su radili na ovom slučaju, da ni Andrej ni Aleksandar Vučić nemaju bilo kakve veze sa Koluvijom, niti sa Jovanjicom”.

“Jasno sam ponudio da odmah budem ispitan o ovom slučaju i da se poligrafski testiram, ali nikakav poziv od tužioca nisam dobio”, naveo je ministar odbrane.

Dijana Hrkalović je u pritvoru, jer se krivičnom prijavom tereti da je uticala na načelnika Odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izvještaje Tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatim kao “ubistvo na šinama”, za koje je bio optužen, a kasnije i pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk.

(StarMo)