Naslovnica Mostar Ministar Hadžović se zahvalio BH Telecomu zbog online nastave

Ministar Hadžović se zahvalio BH Telecomu zbog online nastave

472
Šuta i Hadžović

Mostar — Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Rašid Hadžović uručio je danas Zahvalnicu direktoru BH Telecom – Direkcije Mostar, Adilu Šuti za “izuzetan doprinos u realizaciji online nastave na području Kantona”, saopćeno je na internet stranici Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

Ministar Hadžović, zahvalio je direktoru BH Telecom – Direkcije Mostar, Adilu Šuti, na iskazanoj solidarnosti i saradnji u realizaciji online nastave u periodu pandemije virusa COVID-19.

– Kompanija BH Telecom sa svojim rukovodstvom je u proteklom periodu još jednom potvrdila da je društveno odgovorna kompanija, koja svojim aktivnostima doprinosi obrazovnom sistemu u našoj državi. Podrška koju je BH Telecom – Direkcija Mostar pružio svim učesnicima u obrazovnom sistemu na području našeg Kantona u periodu pandemije je nemjerljiva i iskreno se nadam da ćemo i u narednom periodu djelovati na tragu dosadašnje saradnje, kazao je ministar Hadžović.

Kompanija BH Telecom u periodu pandemije virusa COVID-19 sprovela je niz aktivnosti, koje su omogućile nesmetano odvijanje online nastave na području HNK.

– BH Telecom ima zadovoljstvo što je u saradnji s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, omogućio adekvatne uslove za kontinuiran proces izvođenja nastave na području Kantona. U proteklom periodu smo za veliki broj učenika na području Hercegovine obezbijedili besplatan pristup internetu i na taj način napravili sinergiju kako bi ovaj obrazovni sistem na opšte zadovoljstvo funkcionisao za vrijeme pandemije koronavirusa, istakao je direktor Direkcije Mostar, Adil Šuta, navodi se u saopćenju.