Naslovnica Region Milošević ide i u Vukovar

Milošević ide i u Vukovar

427

Zagreb — U Vukovaru će se 18. novembra održati Kolona sjećanja uz godišnjicu sloma hrvatske odbrane grada 1991. godine i likvidaciju 260 zarobljenika, civila i ranjenika na nedalekom dobru Ovčara.

Iako su epidemiolozi izuzetno za ovu priliku digli maksimum broja okupljenih sa 50 na 500, očekuje se nekoliko hiljada učesnika, javlja Radio Slobodna Evropa.

U Delegaciji Vlade Hrvatske u Koloni sjećanja u Vukovaru 18. novembra bit će i potpredsjednik Vlade iz redova srpske manjine Boris Milošević, najavio je premijer Andrej Plenković.

„Mislim da je to izuzetno važna poruka počasti žrtvama Vukovara i žrtvama Domovinskog rata“, kazao je premijer.

„Mislim da je to na tragu naše politike pomirenja, gledanja u budućnost i suživota. Mislim da smo sa obilježavanjima koja su krenula njegovim dolaskom u Knin, odlaskom potpredsjednika Vlade Medveda u Grubore, mojim odlaskom u Varivode i dolaskom člana Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) koji je član i potpredsjednik Vlade Borisa Miloševića u Vukovar zaokružili geste koji su važni, vrijedni i bitni za Hrvatsku u 4. deceniji njene demokratije“, poručio je Plenković.

On je kazao kako ovakve poruke podržava velika većina hrvatskih građana.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)