Naslovnica Politika Milo upozorava: Protivnici Crne Gore ne miruju…

Milo upozorava: Protivnici Crne Gore ne miruju…

503
Milo Đukanović

Podgorica — “Protivnici Crne Gore ne miruju, oni žive u uvjerenju da će Crna Gora kad tad nestati”, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Milo Đukanović je istakao da u Crnoj Gori “moraju pokazati nacionalnu odgovornost i odlučnost”.

Đukanović je, kako je saopšteno iz DPS-a, naveo i da “tamo gdje su sveštenici SPC crkve barjačili, tamo najčešće Srba više nema ili ih ima mnogo manje nego što ih je bilo prije nego što se crkva latila političkog posla”.

“I umjesto da su sa tim naukom izašli iz tog tragičnog iskustva, nažalost, dobar dio njih je sada našao utočište u Crnoj Gori, kao i u svakoj ranijoj prilici otvorili smo vrata za svakog nevoljnika”, dodao je Đukanović.

Ocijenio je da se debata o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, “koliko god donijela neprijatnosti, pokazala kao vrlo korisna i otrežnjujuća za one koji su živjeli u iluziji da je pitanje crnogorske nezavisnosti završeno 21. maja 2006. godine i u cijelosti utvrđeno članstvom u NATO Alijansi”.

“Situacija povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti pokazuje da je nažalost jedan velikodržavni nacionalizam i dalje veoma živahan u svojoj namjeri da potire Crnu Goru i da preuzme one ingerencije koje neupitno pripadaju svakoj nezavisnoj, suverenoj državi”, rekao je Đukanović.

(StraMo)