Naslovnica Politika Mile “odabrano stranu”: Zamolićemo Rusiju i Kinu …

Mile “odabrano stranu”: Zamolićemo Rusiju i Kinu …

211
Milorad Dodik

Banja Luka — Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko “upokojen i politički i moralno”.

Dodik smatra da je Inzko “odavno otišao” iz BiH, te da novi visoki predstavnik i nije potreban.

– Zamolićemo Rusiju i Kinu i druge da u Savjetu bezbjednosti ne potvrde imenovanje novog visokog predstavnika, jer ako ova zemlja nakon 25 godina ne može da funkcioniše, onda to nije do nas, nego do onih koji hoće takvu BiH – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je protiv BiH koju pravi međunarodni faktor, prije svega Amerika i EU zajedno na čelu sa Inckom, te da podržava samo onu koja je u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH, što je, smatra, očigledno problem međunarodnoj zajednici.

– I oni to, zamislite, nazivaju antidejtonskim ponašanjem Milorada Dodika, koji podržava Dejton, a najveći njegov kršitelj, međunarodna zajednica i visoki predstavnici, oni su bajni darodavci ovdje i mi treba da aplaudiramo takvim tipovima, sa lošim namjerama prema Srpskoj i srpskom narodu – rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

 

(StarMo)